Klantenservice: 0251 - 76 90 79 Gratis bezorging in Nederland vanaf €40,- ! * Snelle verzending Eigen showroom
Bezoek de showroom van Vintage Carpet. Maak een afspraak!

Onderhoudsadvies

Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur en dus is het erg belangrijk om het vloedkleed regelmatig te stofzuigen, vanaf de eerste dag kun je het vloerkleed stofzuigen met de gladde stofzuigermond. Probeer zo veel mogelijk vuil buitenshuis te houden door gebruik te maken van schoonloopmatten. Het vuil op een vloerkleed kan door middel van wrijving vlekken veroorzaken en dit is niet wat u wilt veroorzaken.

Vlekken

Zijn er toch vlekken ontstaan? Behandel ze dan direct.

  • Bij vloeistof is het verstandig met een absorberende doek direct de vloeistof op te deppen. Denk eraan alleen te deppen en niet te wrijven! Anders kan de vlek dieper in het karpet gewreven worden. Tip: dep de vlek van buiten naar binnen. Na het deppen kun je de vlek bevochtigen met lauw water, hierna nogmaals opdeppen met een droge doek.
  • Ligt er een brei of harde substantie op het karpet? Probeer het dan weg te scheppen. Dit kan gewoon met een lepel of een ander voorwerp. Het is verstandig daarna gelijk te bevochtigen met lauw water en hierna droog te deppen met een doek.

Mocht de vlek na deze tips nog zichtbaar zijn, is het verstandig om een vlekverwijderaar te gebruiken. Een schoonmaakmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor het verwijderen van vlekken op vloerkleden is de beste oplossing. Voor tips over het verwijderen van vlekken raden wij https://www.james.nl aan.

Tips
Een aantal tips om optimaal te genieten van je vloerkleed.

  • Om incidenten te voorkomen in huis, raden wij je aan om een antislipmat onder het karpet te leggen. Dit voorkomt het wegglijden van het karpet.
  • Plaats viltjes onder je meubels. Dit voorkomt beschadigingen aan zowel het karpet, als de vloer.
  • Het is verstandig het karpet nooit om te vouwen, hierdoor kan de onderkant van het karpet beschadigen. Wij raden aan het karpet op te rollen.
  • Om spoorvorming te voorkomen raden wij aan het karpet 1 keer in de 3 maanden om te draaien.
  • Het is verstandig om het vloerkleed minimaal één keer per jaar buiten uit te kloppen.
Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.
Onze corona maatregelen