Onderhoudsadvies

“Genieten van je karpet”

tipsOm zo lang mogelijk van je karpet / kleed te genieten is goed onderhoud noodzakelijk. Door goed onderhoud behoud je de juiste look & feel.

Nadat je het gewenste karpet gevonden en aangeschaft hebt wil je er natuurlijk voor zorgen dat het karpet zo lang mogelijk mooi blijft. Probeer daarom zoveel mogelijk vuil buitenshuis te houden. Het is verstandig zowel bij de voor- als achterdeur een droogloopmat te leggen.

Het is verstandig om het karpet regelmatig te stofzuigen met een glad mondstuk. Dit voorkomt dat er vlekken ontstaan.

Zijn er toch vlekken ontstaan? Behandel ze dan direct.

  • Bij vloeistof is het verstandig met een absorberende doek direct de vloeistof op te deppen. Denk eraan alleen te deppen en niet te wrijven! Anders kan de vlek dieper in het karpet gewreven worden. Tip: dep de vlek van buiten naar binnen. Na het deppen kun je de vlek bevochtigen met lauw water en nogmaals opdeppen met een doek.
  • Ligt er een brei of harde substantie op het karpet? Probeer het dan weg te scheppen. Dit kan met lepel/vork of een ander voorwerp. Het is verstandig daarna gelijk te spoelen met lauw water en droog te deppen met een doek.


Als de vlek blijft zitten kan het nodig zijn om een vlekverwijderaar te gebruiken. Je kunt het beste een schoonmaakmiddel gebruiken dat speciaal ontwikkeld is voor vloerkleed vlekken. Voor tips over het verwijderen van vlekken kun je eens kijken op: http://www.james.nl

Hieronder volgen een aantal tips om optimaal te kunnen genieten van je karpet:

  • Om incidenten te voorkomen in huis raden wij je aan om een antislipmat onder het karpet te leggen. Dit voorkomt het wegglijden van het karpet.
  • Plaats een viltje onder je meubels, dit voorkomt beschadigingen aan zowel het karpet als de vloer.
  • Het is verstandig het karpet nooit om te vouwen, hierdoor kan de onderkant van het karpet beschadigen. Daarom wordt aangeraden het karpet op te rollen.
  • Denk eraan het karpet 1 keer in de 3 maanden 180 graden te draaien. Dit zorgt ervoor dat op het karpet geen slijtplekken ontstaan.